Hoi piepeloi, boardgamers !
Ondertussen hebben we voor jullie een nieuw bordspelletje versierd om aan jullie voor stellen.
In onze vorige post, kon je al lezen dat we “Flamme Rouge”, een koers-simulatie/deck-builder voor jullie hadden klaar liggen.
Ondertussen zijn we op zoek gegaan in de donkere krochten van de bordspellenwereld naar een eenvoudig game dat zichzelf verkoopt en uitgelegd is op 3 minuten.
Dungeon Drop
In Dungeon Drop (uit 2020) speel je een held die samen met zijn mede-avonturiers een kerker komt leegplunderen en daarbij monsters probeert te verslaan, met als doel het meeste punten te scoren volgens je eigen scoresysteem.
“Op zich niks vernieuwend”, zou je denken.
Tot je ziet dat het doosje slechts 10cm³ groot is en de inhoud uit niks anders bestaat dan enkele kaartjes en houten/plastic blokjes.
Dungeon Drop blinkt echter nèt uit in zijn simpliciteit.
Het spelconcept bestaat er in om een handvol kubusjes op tafel te laten vallen, waarbij de random drop zal bepalen hoe je dungeon er uit zal zien.
Ongelofelijk simpel uitgelegd : grijze kubusjes stellen pilaren voor, die – door een driehoek tussen de pilaren te vormen – een kamer in je dungeon simuleert.
Je held bezoekt de kamer en neemt alles weg wat zich in de kamer bevindt, inclusief vijanden, die je op hun beurt schade berokkenen, na het toepassen van je skills en het toevoegen van een handvol extra kubussen per beurt.
Iedere kleur van een kubus heeft een betekenis; ork, trol, diamant, schild, …
Deze handeling voer je elk om beurt uit voor een totaal van 3 beurten, waarna de punten worden geteld.
Simple comme bonjour.
Ons oordeel :
Dungeon Drop is een eenvoudig aan te leren spel en heeft in analogie daarmee een 8+ leeftijdsrating.
Je bent maximum 20 min aan het spelen met een totaal van 4 spelers.
Naast het base game heb je een pak leuke uitbreidingen op de markt, waarmee je de reeds hoge replay value nog meer opkrikt.
Fun for the whole family.
Minpuntje : zorg voor een omranding van de tafel. De kubusjes hebben de neiging om alle kanten op de vliegen als je ze – volgens de handleiding – vanop een hoogte tussen 15 en 30 cm op tafel moet laten vallen.
Zuper out.